Mert nekem egy mumus..

Nem tudom ki hogy van vele, de az a vélemény járja, hogy az nem is nő, aki nem szereti a jó arckrémeket, testápoló olajokat, tejeket, és egyéb, a test – és arcápolás világába tartozó praktikákat, technikákat, újdonságokat. Hát én ez esetben csodabogárnak számítok, mert sem a testápolás, sem az arcápolás nem tartozik a kedvenc témáim közé, sőt, egyenesen utálom magam kenegetni és fújogatni mindenféle krémekkel és testpermetekkel. Nem tudom miért alakult ez ki bennem, biztosan van oka, de eddig senki sem tudta kideríteni. Az azonban bizonyos, hogy attól még, hogy nem szeretem sem ezeket a témákat, sem a krémek és testápolók, permetek használatát, nekem is ápolnom kell a fizikai valómat.

Nem könnyű feladat ez így. Hosszú évekbe tellett, míg egy-egy olyan terméket meg tudtam találni, ami jó is, megfelelő a hatását tekintve is, el is tudom magamon viselni, és nem csak bekerül a szekrénybe, majd egy év után veszem észre, hogy hozzá se nyúltam és bizony már lejárt a használhatóságának ideje. Hosszú évekbe tellett például az is, hogy rutinná váljon az arcom időszakos ápolása, és ne feledkezzek meg róla, hogy aztán a kozmetikusomnak kelljen helyrehozni, amit én fél év alatt műveltem az arcommal.

Egy szerencsés dolog van a segítségemre, hogy a kozmetikusomat imádom. Nagyon szeretem emberileg és szakmailag is. Szeretek hozzá járni, és nála sem a krémek, sem a kezelések nem zavarnak, sőt, élvezem a nála eltöltött időszakot és kikapcsol teljesen. Ennek hatására az arcommal való foglalkozás ma már kimerül egy éjszakai és egy nappali krém használatában, amit ő kötött a lelkemre, hogy ígérjem meg, használom legalább azokat, a többit a kezelések során megoldja. Hála a jó égnek, így nekem otthonra csak a testápolás marad, ami azért jóval egyszerűbb és könnyebb témakör. Imádom is őt azért, hogy ennyi mindent levesz a vállamról.

Leave a Comment