A megtanulandó életlecke

Az önállósodás időszaka mindannyiunk életében fontos mérföldkő. Ahogy a gyerekünk felnő és kiszakad a családi hálóból, természetes, hogy saját akarattal és döntésekkel kezd el közelebb kerülni a felnőttkorhoz. Ahhoz, hogy valóban felelősségteljes és önálló felnőtté váljon, fontos, hogy megtapasztalja a saját hibáit és bukásait, amelyekből tanulhat, és fejlesztheti a felelősségérzetét és figyelmét. A modern világban ez az önállósodás elengedhetetlen a fiatalok számára ahhoz, hogy talpra álljanak és hatékonyan kezeljék az élet kihívásait.

Azonban ma sok fiatal él az utcákon, akiknek hiányzik ez az élmény, mivel szüleik megvédték őket a nehéz és kellemetlen helyzetektől. Értem a szülők indíttatását, de valójában nem tesznek jót a gyerekeknek, mert sok fiatal felnőtt nem képes gyorsan és hatékonyan cselekedni, és a szülei sem lehetnek mindig ott, hogy segítsenek nekik az ilyen helyzetekben. Gondoljunk csak arra, hogy egy munkahelyi nehézséget nem lehet a szülők segítségével megoldani.

Ezért a férjemmel úgy döntöttünk, hogy nem csak megvédjük a fiunkat az ilyen helyzetektől, de a következményeket sem vagyunk hajlandóak feloldani. Nemrégiben például fiam számára az volt a maniája, hogy nem figyel eléggé a telefonjára, legyen az figyelmetlenség, fáradtság vagy a sok mindenre való figyelem hiánya. Ennek eredményeként rövid idő alatt már harmadszor kellett xiaomi kijelző javítás megoldásaihoz folyamodni a telefonja használhatóságáért. Persze már a megfelelő csapatot is nehéz volt találni, akik valóban profik és megbízható munkát végeznek. Ezenkívül pénzt is elő kellett teremtenünk a három kijelzőcseréhez. Azonban fiam ezt maga oldotta meg, és büszkeséggel mondhatom, hogy sikerült neki. Nagyon büszkék vagyunk rá, és most már tudom, hogy kivel fordulhatok, ha problémám van a telefonjával. Eddig nem találkoztam olyan csapattal, akikkel elégedett lettem volna, de látva, hogy fiam háromszor is gyors és tökéletes munkát kapott a xiaomiszervizshop.hu csapatától, a jövőben csak rájuk fogok támaszkodni segítségért.

Leave a Comment