A legjobbat, a legjobbért

Egy szervezet felépítése a legfontosabb feladatok közé tartozik. Csak akkor kapunk egy egységes egészet, egy jól működő rendszert, ha mindenki tudja, mi a feladata és azt, a tőle telhető módon, a legjobban végzi el. Sokszor probléma a megfelelő beosztottak megtalálása, akik alkalmasak az adott munkakör betöltésére. Vagy épp egy vezető pozíció betöltésére leginkább megfelelő személy megtalálása.

Mérlegelnünk kell, ki alkalmas, ki az, aki a legrátermettebb, ki az, aki minden körülmények között megtalálja a megoldást.  Vezetőként nehéz egyedül ilyen döntést meghozni, ugyanis sok lehet az úgynevezett buktató, ami felett könnyen elsiklik az ember. Egy jó vezető több szempont figyelembevételével, több vélemény meghallgatása után, alapos mérlegelés után dönt, amikor új beosztottat vesz fel, vagy a meglévő dolgozók közül léptet elő valakit. Azért is jó mások véleményét kikérni, mert mindenki más szempontból vizsgálja meg a kérdést, illetve a lehetséges jelöltek tulajdonságait, képességeit.

Ezért is jó választás a Kogwheel által nyújtott assessment center szolgáltatás. Sokat segíthet, ha egy külső szemlélő által is megbizonyosodhatunk az adott jelölt alkalmasságáról. A „AC” során a kiválasztott esélyeseket különféle, a munkakörben is felmerülhető feladatokon keresztül tudjuk tesztelni, így objektíven, a cégnek leginkább megfelelő személyt tudjuk kiválasztani. Így biztosak lehetünk abban, hogy a legjobb döntést hozzuk meg, mely segíti a vállalkozásunk sikerességét. Hiszen mindig a célt kell a szemünk előtt tartani, és a felé tartani, melyhez a megfelelő társakra van szükségünk.

Leave a Comment