Jó eszköz a fásultság ellen is

Vállalati coach-ként sokszor szembesülök azzal, hogy a cégvezetők arról panaszkodnak, nem tudják mi lehet a probléma, de vállaltuk megállt a fejlődésben, stagnál a forgalmuk, a törzsvendégek megmaradtak, de új betérők nem találják meg őket.

Az esetek nagy többségében elmondható, hogy ezek mögött a problémák mögött olyan okok húzódnak meg, amelyek feltárásához bizony elsősorban a vezetéssel kell foglalkozni. Ezen esetek nagy többségében ugyanis egyrészt a vezetők fásultak, nem találnak kellő motivációt a további fejlesztéshez, illetve ötlettelenek annak tekintetében, hogy hogyan tudnának további sikereket elérni a piacon.

Nagyrészt ekkor egy nagyon jó módszerem, hogy amennyiben rendelkezik a vállalat weboldallal, úgy megkérem őket, frissítsük azt. Design, tartalom, feltöltött képek, vevői vélemények tekintetében egyaránt. Amennyiben még nem is rendelkeznek weblappal, úgy teljesen egyértelmű, hogy a problémára a legjobb megoldás a weboldal készítés.

Ekkor ugyanis a vállalat már egy teljesen új, design tekintetében egyedi, tartalom tekintetében kereső optimalizált weboldalt kap készhez, az elkészítés során pedig muszáj kilépni a komfortzónából, kicsit új dolgokkal foglalkozni, ami a fásultságuk ellen is tökéletes megoldásnak bizonyul. A szakemberek olyan kérdéseket fognak feltenni, amelyek megválaszolásához kutatásokat kell folytatni vevőik, piaci részesedésük, konkurenciájuk tekintetében, így egy aktualizált piaci képpel rendelkeznek a folyamatok végére. Nem utolsó sorban pedig, a konkurenciát elemezve szinte mindig eljutunk arra a pontra, amikor újra megjelenik a tulajdonosok, vezetők szemében a kis csillogás, hogy ők bizony tudják a versenytársaknál jobban művelni tevékenységüket, irányítani cégüket, vagyis újra motiválttá vállnak. Ötletelni kezdenek, új célokat határoznak meg, így újfajta lendületet hoznak a tevékenységbe és a vállalkozásba egyaránt, ami a további sikerek kulcsát jelenti. Mindezek mellett pedig a weboldal készítés, illetve a meglévő weboldal aktualizálás az új betérők számának növekedését fogja eredményezni, ami a visszakapott lendülettel már egy hosszútávú felfelé ívelő sikerszéria elérésének biztosítéka.

Leave a Comment