Már megint új telefont akarsz?

Szinte minden márka havonta dob piacra újabb és újabb modelleket. Ezt nem könnyű mindenkinek pénztárcával bírni. Még akkor sem, ha nagyon kedvező feltételekkel és alacsony törlesztőrészlettel dugják az orrunk alá a terméket. Egy-egy új funkció, bővebb tárhely vagy egy leheletnyivel jobb kamera miatt új telefont beszerezni, mindezzel felvágni a környezetünk előtt semmi értelme.

Mit csináljunk egyáltalán a régivel? Porosodjon rengeteg ideig a fiókban a veszélyes “hulladék”? A világ egyes részein ráadásul rengeteg élőlény veszélyeknek van kitéve a mértéktelen bányászat miatt, aminek során a készülékekhez szükséges anyagokat sajtolják ki a lelőhelyekről.

Ha folyton eladjuk a megunt telefonokat, anyagilag ezzel a taktikával nem nagyon lehet nyerni. Sőt, hosszú távon nagyon nem éri meg, ráadásul használt telefonokat egyre kevesebben vesznek pont amiatt, mert az újhoz nagyon alacsony kezdőrészlettel lehet hozzájutni, az újrahasznosítási lehetőségek pedig itthon még elég korlátozottak.

A Földnek és a pénztárcánknak is az a legjobb tehát, ha egy telefont használunk a lehető legtöbb ideig. Próbáljuk meg a legjobb ár-érték arányú készüléket kiválasztani, és szükség esetén néha elvinni az https://androidszerviz.hu/ munkatársaihoz, hogy megfelelő szakértelemmel javítsák meg az esetleges hibákat, sérüléseket. Ha kéthavonta egyszer legalább javítani kell, abban az esetben már gondolkodjunk el egy új beruházáson, mert az is egy kedvezőtlen véglet, ha a szervizbe invesztálunk bele egy telefonnyi vagyont.

Leave a Comment