A lányom új kedvence

A gyerekek hihetetlen cukiságokra és bosszúság okozására is képesek nagyon sokszor. Persze ez minket felnőtteket nem tud eltántorítani attól, hogy imádjuk őket. Bármit megtennénk értük. Csak hát szeretnénk jól csinálni azt a bizonyos, sokszor misztikusnak tűnő gyereknevelést és annak feladatait. Igyekszünk példát mutatni nekik, igyekszünk minden esetben úgy eljárni, hogy büszkék lehessenek ránk, hogy fel tudjanak nézni ránk, még akkor is, ha ez nagyon sok esetben igen nehéznek tűnik. Persze néha félre is siklanak dolgok, de azért általánosságban én a saját életemet tekintve azt mondhatom, hogy alapjaiban mindig jól mennek a dolgok. A kislányom ma már tininek számít, és nagyon sok esetben hihetetlen büszke vagyok rá.

Persze igyekszem is mindig kimutatni, hogy ha valamiért büszkélkedem, igyekszem neki jelezni, ha valamit jól csinál, és azt is, ha valamit nagyon máshogy kellene csinálnia. Nemrég például egy az osztályában fellépett hatalmas konfliktust segített megoldani az osztálytársai számára, és iszonyatosan büszke voltam rá. Nem sűrűn fordul elő, hogy egy tini nem kineveti és kifigurázza ezeket a helyzeteket és ezeket az embereket, hanem segítséget nyújt nekik a konfliktus és a problémák megoldására. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy meg is lepem egy ajándékkal.

Régóta szeretne már rendelni ugyanis a család egyik kedvenc oldaláról, a leakcioztuk oldalról egy selfie lámpát, aminek segítségével szuper képeket tud csinálni magáról, és hát segít a mostanság egyre sűrűbben előforduló internetes beszélgetésekkor az arcának megvilágításában. Sajnos ez a korszak most nem igazán kedvez a tiniknek, mert nagyon sokszor otthon kell maradniuk, és olyan dolgokat is online kell megélniük, ami járna nekik a valóságban is, mint például a szalagtűzés vagy az érettségi. Egy biztos, ennek a kis lámpának nagyon örült, és biztos, hogy nagy segítséget is fog adni neki ezekhez az online dolgokhoz is.

Leave a Comment