Ügyetlen a nagyi

Gyakran hallom nőtársaimtól beszélgetéseink során, hogy aggódnak, mivel úgy érzik, rohan az idő, mi pedig gyors léptekkel öregszünk.

Be kell látnom, hogy valóban minél idősebb az ember, annál gyorsabban telnek a napok, hetek, hónapok, évek. Elgondolkodtató, hogy vajon mitől érezzük azt, hogy évekkel ezelőtt lassabban haladt az idő, több dolgot tudtunk elvégezni naponta. Ez talán abból fakad, hogy az idő előre haladtával kissé lelassulunk, kevesebb az energiánk, több időbe telik egy-egy munkafolyamat elvégzése, egy-egy probléma megoldása.

Bevallom azonban őszintén, hogy engem nem nagyon zavar az idő haladása, nem gondolkodom túl sokat a idő múlásán, az öregedésen. Különösen így van ez attól a pillanattól, amióta megszülettek az unokáim, és nagymama lettem. Teljesen új szerep ez az életemben, amit egyre inkább élvezek. Szeretem, hogy ismét gyerekzsivaj van otthonunkban, ha megérkeznek a gyerekek. Természetesen, mint minden tisztességes nagymama, és is imádom elkényeztetni az unokákat. Lesem szinte minden gondolatukat, kívánságukat.  Az szeretem leginkább, amikor közösen tudunk kirándulni, játszani a szabadban, vagy rossz idő esetén a lakásban, szeretem a közös főzéseket, filmnézéseket.

Mivel a fiú unokák már serdülő korba léptek, gyakori közös program a zenehallgatás. Ez leginkább interneten keresztül, iphone készülék segítségével, you tube csatornán keresztül történik. Bevált gyakorlat, hogy mindenki megkeresi kedvenc előadóját és a zeneszámot, együtt meghallgatjuk, elmondjuk véleményünket, és jöhet a következő zeneszám. Egészen addig nem is volt ezzel gond, amíg egy óvatlan pillanatban ki nem esett a kezemből a telefon, és a hangszóró tönkre nem ment. A sérülés következtében ugyanis elkezdett recsegni a készülék.

Gyors internetes keresés következett, hogy minél előbb megtörténhessen az iphone javítás. Rá is találtunk az expertmobil cégre, akik mindössze fél óra alatt el is végezték a szerelést.

Leave a Comment