Félelem és reszketés az irodában, avagy csak a fizikai munka lehet veszélyes?

Sok ember álma, hogy kényelmesen, egy légkondis irodában ülőmunkát végezhessen. Sokunknak ez meg is adatik. Azonban az irodai élet sem fenékig tejfel. Órákat egyhelyben ülni, nem éppen egészséges, sem a gerincnek, sem a lábaknak.

Félelem és reszketés az irodában, avagy csak a fizikai munka lehet veszélyes?

Egy építkezésen dolgozó ember azt gondolhatja, ugyan, mi baja lehet egy irodistának? Bele sem gondolnak, hogy ugyan ők nem esnek le a tetőről, vagy esik a lábukra egy tégla, ellenben egy esetleges tűzeset, vagy tisztítatlan légkondi legalább annyira veszélyes lehet, ha nincs rendesen karbantartva, vagy kicsi helyen dolgozik sok ember, papírok között, levegőtlenül.

Egy irodában is számtalan szabálynak, követelménynek kell lennie ahhoz, hogy megfelelően, biztonságban dolgozhassunk. Menekülési útvonal, tűzoltókészülék, a higiéniai szabályok maradéktalan betartása, és még napestig sorolhatnánk a kitételeket, amiket a munkáltatónak biztosítania kell ahhoz, hogy megóvja a dolgozói testi épségét.

Elég egy elektromos tűz, egy apró hiba, és hatalmas kár keletkezhet a berendezésben, nem beszélve az emberéletekről. A www.activesafety.hu oldalon erre vonatkozólag is számos segítséget kapunk, sok más egyéb mellett. Segítenek eligazodni a jogszabályok kusza rengetegében, mind a munkavállalónak, mind a munkáltatónak. Van lehetőség előre egyeztetett időpontban szakszerű segítségkérésre is, mely szinte az összes lehetséges munkakörben teljeskörű tájékoztatást nyújt, legyen szó irodai, vagy fizikai munkáról.

Leave a Comment